Σελίδες

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Γιόρκσαϊρ Τερριέ (YORKSHIRE TERRIER)


ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ
12-15 ΧΡΟΝΙΑ
ΑΣΚΗΣΗ
ΜΕΤΡΙΑ
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΛΗ
ΘΟΡΥΒΟΣ
ΟΜΙΛΗΤΙΚΟΣ
ΥΨΟΣ
23CM
ΒΑΡΟΣ
3 ΚΙΛΑ

  Tο Yorkshire Terrier έχει πολύ απαλό, μεταξένιο, λείο και μακρύ τρίχωμα.  Το κεφάλι του είναι επίπεδο. Η μύτη του είναι μαύρη. Τα δόντια του είναι κανονικά. Τα μάτια του συνήθως είναι σκουρόχρωμα.  Τα αυτιά του είναι όρθια.  Τα μαλλιά του στο κεφάλι είναι σχετικά πολύ μακριά και πρέπει να μαζεύονται προς τα επάνω, για να μπορεί να βλέπει καθαρά. Μερικοί ιδιοκτήτες κουρεύουν το μαλλί στο κεφάλι. Η ουρά του συνήθως είναι κομμένη στο μισό της μήκος.
    Είναι πολύ θαρραλέος, πιστός, παιχνιδιάρης και έξυπνος σκύλος. Έχει μεγάλη ενεργεία και του αρέσει να γαβγίζει συνέχεια (βέβαια εάν εκπαιδευτεί μπορεί και να μην το κάνει).  Tο Yorkshire Terrier  μοιάζει σαν να μην έχει επίγνωση το μέγεθος του και είναι πολύ καλός φύλακας. Είναι πολύ τρυφερό σκυλί και πολύ γλυκό με τον ιδιοκτήτη του. Το κακό είναι ότι είναι λίγο επιθετικό στα άλλα σκυλιά, ακόμα και στους ανθρώπους που δεν συμπαθεί.  Είναι πολύ ηγετικός και γι’ αυτό πρέπει ο ιδιοκτήτης να του επιβληθεί. Χρειάζεται τακτική περιποίηση του τριχώματος. Επίσης χρειάζονται καθημερινή βόλτα.  Τους αρέσει η ζωή στο σε διαμέρισμα και προτιμούν την ζέστη.  


http://love-animals.gr/

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Γερμανικός ποιμενικός



ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ
10 ΧΡΟΝΙΑ
ΑΣΚΗΣΗ
ΠΟΛΛΗ
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ
ΑΡΚΕΤΗ
ΘΟΡΥΒΟΣ
ΟΜΙΛΗΤΙΚΟΣ
ΥΨΟΣ
60-65CM (ΑΡΣΕΝΙΚΟ) ΚΑΙ 53-60CM(ΘΗΛΥΚΟ)
ΒΑΡΟΣ
35-40  (ΑΡΣΕΝΙΚΟ) ΚΑΙ 22-32 (ΘΗΛΥΚΟ)

Ο Γερμανικός ποιμενικός είναι σκύλος μεσαίου μεγέθους, είναι περισσότερο μακρύς παρά ψηλός. Είναι δυνατός και μυώδης. Το κεφάλι του είναι σχετικά πλατύ ανάμεσα στ’ αφτιά. Έχει δυνατά σαγόνια. Η μύτη είναι ίσια και μαύρη. Τα δόντια του είναι δυνατά και κοφτερά. Έχει μάτια αμυγδαλωτά και το χρώμα τους είναι σκούρο. Τα αυτιά του είναι σηκωμένα, ποτέ δεν πρέπει να είναι πεσμένα! Το τρίχωμα είναι λείο και σκληρό, με μακριές τρίχες γύρω από τον λαιμό. Το χρώμα του είναι  μαύρο ή μαύρο με καφέ (το πιο συνηθισμένο).  
  Είναι ήρεμος, γεμάτο αυτοπεποίθηση και σιγουριά, είναι πάντα σε εγρήγορση. Είναι θαρραλέος και καλός φύλακας. Είναι κατάλληλος για συντροφιά οικογένεια και παιδιά. Αλλά χρειάζεται πολύ περιποίηση και καθημερινή άσκηση. Γίνεται εύκολα μέλος στην οικογένεια. Όμως επειδή είναι κυριαρχικό σκυλί χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη ανατροφή και στην εκπαίδευση του, γιατί μπορεί να μετατραπεί σε «φονικό όπλο» και θα φοβίζει όλη την γειτονιά. Πάντως μαθαίνει εντολές πολύ εύκολα, είναι η χαρά του εκπαιδευτή.

http://love-animals.gr/

Βίσλα Ουγγαρίας (Hungarian Vizsla)



ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ
14 ΧΡΟΝΙΑ
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ
ΛΙΓΗ
ΑΣΚΗΣΗ
ΠΟΛΛΗ
ΘΟΡΥΒΟΣ
ΟΜΙΛΗΤΙΚΟΣ
ΥΨΟΣ
53-64 CM
ΒΑΡΟΣ
22-30

Η ουγγρική λέξη Βίσλα σημαίνει « εκείνος που βρίσκεται σε εγρήγορση».  
  Το χρώμα του είναι σκούρο χαλκό και έχει μια κοκκινωπή απόχρωση. Τα μάτια του είναι καστανά.  Τα αυτιά του είναι βαριά και μακριά. Τα πόδια του είναι συμμετρικά. Έχει μακρύ θώρακα. Το σώμα το είναι πολύ μυώδης. Γενικά είναι ένα κομψός και πολύ όμορφος σκύλος. Μπορεί να εκπαιδευτεί εύκολα και είναι καλός κυνηγός. Δεν του αρέσει να μένει έξω. Είναι κοινωνικός και με τους ανθρώπους και με τους σκύλους. Προτιμά να ζει στην εξοχή. Είναι πολύ τρυφερός, φιλικός και προστατευτικός με την οικογένεια του. Το κοντό του τρίχωμα δεν χρειάζεται πολύ περιποίηση.


http://love-animals.gr/

Βαϊμάρης (Weimaraner)


ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ
11 ΧΡΟΝΙΑ
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ
ΜΕΤΡΙΑ
ΑΣΚΗΣΗ
ΠΟΛΛΗ
ΘΟΡΥΒΟΣ
ΑΡΚΕΤΟΣ
ΥΨΟΣ
61-69 CM (για τα αρσενικά) 56 – 64 CM (για τα θηλυκά)
ΒΑΡΟΣ
32-40



    Έχει πάρει το όνομά του από τη Γερμανική πόλη Βαϊμάρη.  
  Είναι ένα κομψός και όμορφος σκύλος που δεν περνάει απαρατήρητο. Έχει στρογγυλά και λίγο λοξά μάτια.  Το χρώμα των ματιών του είναι σκούρο ή ανοιχτό κεχριμπαρένιο, ενώ όταν είναι κουτάβι έχει γαλάζια μάτια. Το κεφάλι του είναι μακρύ και φαρδύ.  Τα αυτιά του είναι φαρδιά και μακριά. Η ουρά του συνήθως είναι κομμένη στην άκρη.  Ως προς το τρίχωμα, μπορεί να είναι είτε κοντότριχος είτε μακρύτριχος. Το χρώμα του είναι είτε το γκρι είτε ένα υπέροχο ασήμι,  οπού σπάνια εμφανίζεται σε άλλες ράτσες.  
  Είναι τρυφερός, φιλικός  και πάρα πολύ πιστός σκύλος.  Στην παρουσία ξένων είναι επιφυλακτικός και αν αισθανθεί απειλή είναι έτοιμο να προστατεύσει την οικογένεια ή και το χώρο. Βέβαια είναι κυρίαρχος σκύλος και δεν συνυπάρχει με άλλα ζώα. Αν προστεθεί μωρό στην οικογένεια πρέπει να  εκπαιδευτεί.  

http://love-animals.gr/