Σελίδες

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Γάτες: Οι ράτσες και τα χαρακτηριστικά τους!

                                                                Ας γνωρίσουμε τις γάτες!
 
 Η γάτα ανήκει στην οικογένεια των Αιλουροειδών και είναι το πιο διαδεδομένο κατοικίδιο ζώο. Ζει στο περιβάλλον του ανθρώπου. Γενικά η γάτα κυνηγάει πολλά είδη ζώων για τροφή. Ο συνήθης τρόπος να επικοινωνήσει μια γάτα είναι, τα γουργουρίσματα και τα μουγκρίσματα. Υπάρχουν πολλά είδη γατών περίπου 30-40 αναγνωρίσιμες ράτσες σε όλων τον κόσμο και πολλές από αυτές προήλθαν έπειτα από διασταυρώσεις μεταξύ φυλών! Για να δούμε κάποιες από αυτές...!
    Αρχικά θέλω να τονίσω πως υπάρχουν δασύμαλλες και κοντόμαλλες γάτες, όπως επίσης και φυλές με σχεδόν καθόλου ή και καθόλου τρίχωμα!
Οι ράτσες και τα χαρακτηριστικά της κάθε μιας:
  •  Βρετανικός κοντότριχος: 
  Ο Βρετανικός κοντότριχος είναι ένας μπουλούκος γάτος, με φουσκωμένα μάγουλα, με κοντό αλλά πυκνό τρίχωμα και είναι κοντόχοντρος... Αλλά παραμένει ένας γλυκός μπουλούκος! Ο Βρετανικός Κοντότριχος έχει ήσυχο και ευγενικό χαρακτήρα και είναι αφοσιωμένος στον άνθρωπο.

  •       Μειν Κουν                                    
   Είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος γάτα, η οποία είναι πολύ έξυπνη και έχει μοναδικά φυσικά χαρακτηριστικά. Έχει μια "θαμνώδη" ουρά και επισεις έχει ραβδώσεις γκρίζο-καφέ, οι οποίες μοιάζουν μ’ αυτές των ρακούν. Έτσι δημιουργήθηκε ένας μύθος για το όνομα της , ότι το πήρε από την πολιτεία του Μέιν και το ρακούν ( δηλαδή Μέιν Κουν) .  

  •    Περσική Γάτα                                                                                                                                                  
   Η Περσική γάτα είναι μια από τις αρχαιότερες ράτσες γάτων. Κατάγεται από την Περσία, δηλαδή, το σημερινό Ιράν. Η γάτες Περσίας έχουν μακρύ, πλούσιο και όμορφο τρίχωμα τους. Τα χρώματα που συνήθως έχει, είναι: σοκολατί, λιλά, κρεμ, σταχτί, λευκό ή μίξη χρωμάτων, η γάτα αυτή αναμφισβήτητα είναι πανέμορφη. Είναι πολύ ήρεμες και στοργικές γάτες, προσαρμόζονται εύκολα αλλά αντιπαθούν τα "πειράγματα". Έτσι για αυτή τη ράτσα ίσως να ήταν κατάλληλο ένα περιβάλλον χωρίς "μικρά και άτακτα" παιδιά. Το τρίχωμα της χρειάζεται τακτική περιποίηση.


  • Σιάμ
   Η γάτα του Σιάμ είναι μια από τις ομορφότερες ράτσες που υπάρχουν. Έχουν πολύ όμορφα αμυγδαλωτά μπλε μάτια και κοντό, μεταξένιο τρίχωμα. Σε όλες το σώμα είναι ανοιχτού χρώματος, όμως σε ορισμένες περιοχές είναι πιο σκούρες, όπως , η ουρά, το κεφάλι, τα πόδια και τα αφτιά. Είναι πολύ έξυπνες γάτες παιχνιδιάρες και φιλικές!

  • Αιγυπτιακή Μάου
  Η Μάου είναι πολύ έξυπνες, πιστές και αφοσιωμένες σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Είναι μια γάτα μεσαίου μεγέθους πίσω πόδια είναι ελαφρώς πιο μακριά από τα μπροστινά, πράγμα που την κάνει πιο γρήγορη. Το τρίχωμά της είναι πυκνό και γυαλιστερό, ενώ οι αποχρώσεις του είναι ασημί, χάλκινο και γκρίζο καπνού. Υπάρχει και Μάου μαύρη, αλλά χρησιμοποιείται μόνο για την αναπαραγωγή. Έχει ένα χαρακτηριστικό μίγμα ραβδώσεων και κηλίδων. Έχει όμορφα, μεγάλα κι αμυγδαλωτά μάτια πράσινου χρώματος.

  •  Γάτα Άγκυρας
  Η γάτα Αγκύρας είναι μικρές, λικνιστό βάδισμα και μακριά, φουντωτή ουρά. Είναι γάτες όμορφες, χαριτωμένες, παιχνιδιάρες και τρυφερές. Το τρίχωμα αυτής της γάτας είναι μακρύ, μεταξένιας υφής, λίγο μακρύτερο γύρω από το λαιμό, την ουρά και τα πόδια πιο συνηθισμένο χρώμα αυτής της φυλής είναι το λευκό. Έχει πολύ ενέργεια. Αυτή η γάτα όμως δένεται πολύ με ένα μόνο μέλος της οικογένειας και της αρέσει να το ακολουθεί συνέχεια. Όταν της μιλάει το αφεντικό της κάθεται και ακούει και μερικές φορές προσπαθεί να απαντήσει με το νιαούρισμα της.  Το πιο συνηθισμένο χρώμα είναι το λευκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου